2016 yılında Nuh köyünde cinayet ve toplu tecavüzden 4 kişi hüküm giydi

gulay

New member
Çarşamba günü Panchkula'daki özel bir Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) mahkemesi, 2016 yılında Dingerheri'de bir çiftçi ve karısının öldürülmesi ve iki yeğenine toplu tecavüzle bağlantılı olarak kötü şöhretli 'Axle' çetesinin üyeleri olan dört kişiyi mahkum etti. Nuh'un Tauru bölgesindeki bir köy.


Çarşamba günü Panchkula'daki özel bir Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) mahkemesi, 2016 yılında Dingerheri'de bir çiftçi ve karısının öldürülmesi ve iki yeğenine toplu tecavüzle bağlantılı olarak kötü şöhretli 'Axle' çetesinin üyeleri olan dört kişiyi mahkum etti. Nuh'un Tauru bölgesindeki bir köy. (Temsili görsel)

Mahkeme, cezanın miktarını bir sonraki duruşma tarihi olan 15 Nisan'da açıklayacak.

Yalnızca HT uygulamasında Hindistan'daki genel seçimlerin hikayesine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin!

Çarşamba günkü duruşmada, özel CBI yargıcı Rajeev Goyal, Hemant Chauhan'ı, Ayan Chauhan takma adı Munna'yı, Vinay takma adı Lambu'yu ve Jai Bhagwan takma adı Setu'yu Hindistan Ceza Kanunu'nun (IPC) toplu tecavüz ve cinayetle ilgili çeşitli bölümleri uyarınca ve Hindistan'ın koruması altında mahkum etti. Kişiler Çocukları Cinsel Suçlardan (Pocso) ve Silah Yasasından Korur.

Bir CBI sözcüsü yaptığı açıklamada, dörtlünün “Merkezi Soruşturma Bürosu müfettişleri tarafından toplanan DNA profilleri ve parmak izi eşleştirmesi gibi bilimsel ve adli kanıtlara dayanarak” mahkum edildiğini söyledi.

Özel mahkeme ayrıca Tejpal Yadav, Amit Yadav, Ravinder Yadav, Karamjit, Rahul Verma ve Sandeep olmak üzere altı sanığı da beraat ettirdi.

“Müvekkillerimiz aleyhinde suçla ilişkilendirilecek somut bir delil bulunmadığından beraat ettiler. Kararın ardından, SPS Parmar'ın avukatı ve sanık Tejpal Yadav, Amit Yadav ve Ravinder Yadav'ın avukatı Abhishek Rana, ayrıntılı kararın beklendiğini söyledi.

Ayrıca özel mahkeme, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra bir diğer sanık Amarjeet'i şüpheli fail olarak ilan etti.

24-25 Ağustos 2016 gecesi Dingerheri köyünde 40 yaşındaki bir çiftçi ve eşi dövülerek öldürüldü, 21 ve 16 yaşlarındaki iki yeğenleri ise silahlı kişiler tarafından tecavüze uğradı. Sanık, suç sırasında diğer aile üyelerini bir odaya kilitledi ve ardından para, mücevher ve iki tekerlekli araçla kaçtı.

Polis ilk olarak 25 Ağustos 2016'da bir dava kaydetti ve Sandeep, Karamjit, Amarjeet ve Rahul Verma olmak üzere dört kişiyi tutukladı ve aynı yılın Kasım ayında bu dört kişi hakkında toplu tecavüz ve cinayetle suçlanarak dava açtı.

Ancak Haryana hükümeti davayı Aralık 2016'da CBI'ya devretti ve merkezi soruşturma kurumu konuyla ilgili kendi davasını IPC ve Pocso bölümleri altında kaydetti.

Daha sonra, 13 Eylül 2017'de Gurugram polisi, başka bir davayla bağlantılı olarak Hemant Chauhan, Ayan Chauhan, Vinay ve Jai Bhagwan olmak üzere dört kişiyi tutukladı ve Dingerheri cinayetleri ve toplu tecavüzdeki rollerini itiraf ettiler. Daha sonra CBI, 30 Ekim 2017'de dört kişiyi tutukladı.

Merkezi soruşturma teşkilatı, 24 Ocak 2018'de Panchkula mahkemesine sunduğu iddianamede, Dingerheri olayının dört sıkı gangsterin (Hemant Chauhan, Ayan Chauhan, Vinay ve Jai Bhagwan) işi olduğunu belirtmiş ve onların olayla ilgisi, sanığın DNA profillerinin tecavüz mağdurlarının kıyafetlerinde bulunan meni verileriyle eşleştirilmesi de dahil olmak üzere bilimsel kanıtlara dayanarak kanıtlandı.

CBI daha sonra 29 Kasım 2021'de Ravinder Yadav, Amit Yadav ve Tejpal Yadav'a karşı ek bir suçlamada bulundu.

Mahkeme daha sonra sanıklardan on tanesine karşı suçlamada bulundu – Amarjeet kefaletle serbest bırakıldıktan sonra tutuklanmadı.