Başbakan Modi, AIIMS Rewari'nin temel taşını 16 Şubat'ta atacak

gulay

New member
Başbakan Narendra Modi, 16 Şubat'ta Rewari'deki Majra Balkhi köyünde Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AIIMS) hastane projesinin temel taşını atacak. Bu, Perşembe günü Gurugram Parlamento Üyesi (MP) ve Birlik Bakanı Rao Inderjit Singh tarafından duyuruldu ve etkinlik için Majra köyünde büyük bir halka açık toplantı düzenleneceğini ve açılış etkinliği için hazırlıkların sürdüğünü ekledi.


Başbakan Narendra Modi (PTI)

“AIIMS projesi güney Haryana'daki sağlık hizmetini dönüştürecek ve komşu Rajasthan'daki insanlar da bu tıbbi tesisten büyük ölçüde yararlanacak. Mevcut Parlamento oturumu sırasında Başbakan Narendra Modi ile tanıştım ve onu bu projenin temel taşını atmaya davet ettim ve o da bunu kabul etti” dedi Singh.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bir eyalet hükümeti sözcüsü Perşembe akşamı, eyalet kooperatif bakanı Banwari Lal'in, aralarında Rewari komiser yardımcısı Rahul Hooda'nın da bulunduğu diğer idari yetkililerle birlikte Perşembe günü Majra-Bhalkhi köyündeki AIIMS projesinin sahasını denetlediğini söyledi. Başbakan, temel atma töreninin yanı sıra 16 Şubat'ta da meclise hitap edecek.

Rewari'deki AIIMS Hastanesi, Birlik hükümeti tarafından ülke çapında inşa edilecek 22. proje olacak. Proje 210 dönüm alana yayılacak ve inşaat maliyeti 210 dönüm olacak. ₹1.231 crore.

Singh, projenin ihalesinin geçen yıl Aralık ayında yapıldığını ve çalışmaların önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi. “Tasarım, mühendislik, tedarik ve inşaat işleri zaten büyük bir inşaat şirketine tahsis edildi” dedi.

Gurugram Milletvekili ayrıca, projenin başlangıçta Rewari'deki Manethi köyünde kurulmasının planlanması nedeniyle projenin onaylanması ve uygulanmasının büyük bir zorluk olduğunu söyledi. “Daha sonra proje için belirlenen arazinin ormanlık alan altında olduğu tespit edildi ve alan terk edildi. Ancak Majra halkı büyük bir yürek gösterdi ve hastane projesi için arazilerini teklif etti, bu da AIIMS-Rewari projesinin hayata geçmesini sağladı” dedi.

“Başbakan Narendra Modi'ye Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana yönetimindeki bu projeyi onayladığı için minnettarım” dedi.

Milletvekili, Rewari'deki AIIMS Hastanesinin yaklaşık 3.000 kişiye doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10.000 kişiye istihdam fırsatı yaratmasının beklendiğini ekledi.

Hastanede 750 yatak ve günlük 1.500 hasta kapasiteli ayakta tedavi tesisi bulunacak. 100 kişilik bir tıp fakültesi, 25 uzmanlık bölümü ve bir hemşirelik okulu olacak. Ayrıca kampüste özel koğuşlar, travma yatakları ve AYUSH yatakları için tesisler de bulunacaktır. Kampüs içerisinde gece konaklama, misafirhane, 1.000 kişilik oditoryum, pansiyon ve konaklama tesisleri de inşa edilecek.

Milletvekili, Haryana'daki Rewari, Mahendragarh, Bhiwani, Rohtak, Jhajjar, Mewat, Palwal ve Faridabad bölgeleri ile Rajasthan'daki Alwar ve Jhunjhunu sakinlerinin bu hastaneden yararlanacağını söyledi.