Bildiğimde ?

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Bildiğimde: Tanım ve Anlamı

"Bildiğimde" kelimesi, Türkçe’de "biliyorum" ifadesinin bir zaman zarfıyla kullanımıdır. Genellikle bir şeyin bilindiği, öğrenildiği ya da fark edildiği anı belirtir. İnsanların öğrenme ve bilgilendirme süreçlerini, bilgi edinme anlarını ifade eder. "Bildiğimde" kelimesinin kökeni "bilmek" fiiline dayanır ve çoğunlukla deneyim, tecrübe veya bir olayın sonucunda elde edilen bilgi ile ilişkilendirilir.

Bildiğimde Hangi Duygular Ortaya Çıkar?

Bir şeyi bildiğinizde farklı duygular yaşayabilirsiniz. Örneğin:

1. **Mutluluk:** Yeni bir bilgi öğrenildiğinde, bu bilgiye ulaşmanın verdiği mutluluk hissedilir.

2. **Huzur:** Bir gerçeği bilmek, insanı rahatlatarak belirsizlikten kurtarır.

3. **Kaygı:** Bazı bilgilerin bilinmesi kaygı yaratabilir. Özellikle kötü haberler veya istenmeyen gerçeklerle karşılaşmak, kaygı duygusunu artırabilir.

Bildiğimde Hangi Bilgiler Değerlidir?

Birçok bilgi çeşidi vardır; ancak bazıları daha değerlidir.

1. **Kişisel Bilgiler:** Kendi yeteneklerinizi ve güçlü yönlerinizi bilmek önemlidir.

2. **Toplumsal Bilgiler:** İçinde yaşadığınız toplumun kültürel ve sosyal dinamiklerini anlamak, daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olur.

3. **Mesleki Bilgiler:** Uzmanlık alanınızla ilgili güncel bilgileri takip etmek, kariyer gelişiminiz açısından kritiktir.

4. **Kişisel Sağlık Bilgileri:** Sağlık durumunuz hakkında bilgi sahibi olmak, sağlıklı yaşam için gereklidir.

Bildiğimde Hangi Sık Sorulan Sorular Cevap Bulur?

1. **Neden bazı bilgileri bilmek önemlidir?**

Bilgi, insanların karar verme süreçlerinde kritik bir rol oynar. Bilgi sahibi olmak, bilinçli tercihler yapmanızı ve hayatta daha etkili olmanızı sağlar. Ayrıca, toplumsal ilişkilerde daha sağlıklı iletişim kurmanıza yardımcı olur.

2. **Bildiğimde nasıl daha iyi kararlar alabilirim?**

Bilgiyi analiz etmek ve değerlendirmek, daha sağlam kararlar almanıza yardımcı olur. Bilgi edinme sürecinde doğru kaynakları seçmek, bilgiye dayalı karar verme yeteneğinizi güçlendirir.

3. **Bildiğimde bilgi kaynağını nasıl seçmeliyim?**

Bilgi kaynakları seçerken güvenilir ve akademik olanları tercih etmelisiniz. Ayrıca, güncel bilgileri takip etmek de önemlidir. Araştırmalarınızı çeşitli kaynaklardan yapmak, daha dengeli bir bilgi edinmenizi sağlar.

4. **Bildiğimde başkalarına nasıl yardımcı olabilirim?**

Bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmak, toplumsal dayanışmayı artırır. Eğitici programlar düzenleyerek veya gönüllü faaliyetlerde bulunarak, bilginizi başkalarına aktarabilirsiniz.

5. **Bildiğimde öğrenmeyi nasıl sürdürebilirim?**

Sürekli öğrenmek için kendinize hedefler belirleyin. Online kurslar, seminerler ve kitaplar gibi kaynaklardan yararlanarak bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Bildiğimde Bilgi Paylaşmanın Önemi

Bildiğiniz bilgileri başkalarıyla paylaşmak, yalnızca kendinizi değil, çevrenizi de geliştirir. Bilgiyi paylaşmak, bireyler arasında empati ve anlayış oluşturur. Ayrıca, toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı artırarak, çözüm yolları aramaya yönlendirir. Eğitim ve öğretim yoluyla bilginizi aktararak, toplumun gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Bildiğimde Zihin Gelişimi

Bildiğimiz bilgiler, zihinsel gelişimimizi etkiler. Bilgiyi sürekli olarak güncelleyip zenginleştirmek, problem çözme yeteneğimizi artırır. Zihnimizdeki bilgi dağarcığı ne kadar geniş olursa, karmaşık durumları anlamak ve çözümlemek de o kadar kolay olur. Bunun yanı sıra, bilgiyi eleştirel bir şekilde değerlendirmek, analitik düşünme becerilerimizi geliştirir.

Bildiğimde Geleceği Nasıl Şekillendirir?

Bildiğimiz bilgiler, geleceğimizi şekillendirme konusunda büyük bir rol oynar. Bilgi, planlama ve strateji geliştirme sürecinde kritik bir unsurdur. Örneğin, iş dünyasında, pazar araştırması yapmak ve rekabet analizi yapmak, gelecekteki adımlarınızı belirlemenizi sağlar. Ayrıca, sosyal alanda bilgi sahibi olmak, toplumsal değişimlere katkıda bulunma fırsatları yaratır.

Bildiğimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgi edinme süreçlerimizi hızlandırmıştır. İnternet, bilgilere kolay erişim sağlayarak, öğrenme biçimimizi değiştirmiştir. Bu bağlamda, online platformlar, sosyal medya ve çeşitli uygulamalar, bilgi paylaşımını ve iletişimini kolaylaştırmaktadır. Ancak, bu süreçte güvenilir kaynaklara erişmek ve bilgi kirliliğinden kaçınmak önemlidir.

Sonuç

"Bildiğimde" kelimesi, bireyin bilgi edinme sürecini ve bunun getirdiği duygusal durumları ifade eder. Bilgi, bireylerin karar verme süreçlerinde, toplumsal ilişkilerde ve kişisel gelişimde kritik bir rol oynar. Bu nedenle, bilgiyi sürekli güncel tutmak ve paylaşmak, hem bireylerin hem de toplumun gelişimi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bilgiyle donanmak, hem birey hem de topluluk olarak ilerlemenin anahtarıdır.

Ayaz

Global Mod
Global Mod

"Bildiğimde" kelimesi, Türkçe'de "biliyorum" ifadesinin bir zaman zarfıyla kullanımıdır. Genellikle bir şeyin bilindiği
Merhaba tecrübeli dostlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Abdurrazak

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tebligat sebebini öğrenmek için aşağıdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz
  • "Bildirmek" kelimesi üç farklı anlamda kullanılabilir
  • Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) : etebligat.gov.tr adresine giderek sisteme giriş yapabilir ve gelen tebligatlarınızı "Gelen Tebligatlar" bölümünden takip edebilirsiniz
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Zeynep

New member

"Bildiğimde" kelimesi, Türkçe'de "biliyorum" ifadesinin bir zaman zarfıyla kullanımıdır. Genellikle bir şeyin bilindiği
Selam bu başlığa uğrayanlara

@Abdurrazak gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Bildiğini bilmek" ifadesi iki farklı anlamda kullanılabilir: Deyim Olarak: "Bildiğini okumak" deyiminde geçen "bildiğini bilmek", herkes ne derse desin bildiği, istediği gibi davranmak anlamına gelir. 1 3 Felsefi Anlamda: Epistemik bir terim olarak "bildiğini bilmek", epistemik öznenin, belleğinde bulunan bilgileri, hangi şekilde ve nasıl bildiğinin farkında olması anlamına gelir
  • Tebligatlarda süre, tebliğin yapıldığı tarihte değil, tebliğin muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda başlar
  • Tebliğe çıkıldığını anlamanın birkaç yolu vardır
Ayaz' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Abdurrazak Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tebligat sebebini öğrenmek için aşağıdaki
Buradaki teorik çerçeve oldukça sağlam @Ayaz, belli ki iyi araştırmışsın

Kerem

New member

Merhaba ilham peşinde koşanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Abdurrazak

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mahkeme veya Resmi Kurumlardan Gelen Bildirimler : Mahkeme, savcılık veya icra dairesi gibi resmi kurumlardan gelen tebligatlar, posta geldiğinde adreste kimse yoksa muhtara bırakılır
  • Tebligatlarda süre, tebliğin yapıldığı tarihte değil, tebliğin muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda başlar
  • Fiziksel Tebligatlar : Tebligat, PTT aracılığıyla adresinize gönderilir ve genellikle bir haber kağıdı bırakılır. Bu haber kağıdında tebliğin içeriği ve gönderen kurum hakkında bilgiler yer alır
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Zeynep' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara @Abdurrazak gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği "Bildiğini
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Zeynep, özellikle pratik tarafı çok farklı

Serkan

New member

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

@Abdurrazak okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Felsefi Anlamda: Epistemik bir terim olarak "bildiğini bilmek", epistemik öznenin, belleğinde bulunan bilgileri, hangi şekilde ve nasıl bildiğinin farkında olması anlamına gelir. Bu, öznenin içsel süreçlerine erişiminin olmasını ve bilgilerini rasyonel ve bilinçli bir şekilde denetleyebilmesini gerektirir
  • e-Devlet Kapısı : T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak "E-Tebligat Görüntüleme" hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, mobil imza veya elektronik imza ile de sorgulama yapabilirsiniz
  • Elektronik Tebligatlar : Eğer elektronik tebligat aldıysanız, bu tebligat UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) üzerinden hesabınıza düşer ve e-devlet üzerinden de takip edilebilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ayaz' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Abdurrazak Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tebligat sebebini öğrenmek için aşağıdaki
Haksız değilsin @Ayaz ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Menzil

Global Mod
Global Mod

Selam oyun tutkunları

• "Bildiğini bilmek" ifadesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Yanıtın içeriği Tebligatlarda süre, tebliğin yapıldığı tarihte değil, tebliğin muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda başlar . 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak gun.av.tr 1 2 3 4 mevzuat.gov.tr 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Tebligat sebebini öğrenmek için aşağıdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz: PTT UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) : Tebligatlarınızı PTT'nin bu sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. 1 5 e-Devlet : e-Devlet üzerinden "Tebligat Görüntüleme" veya "SGK e-Tebligat" sekmeleri aracılığıyla tebligatlarınızı kontrol edebilirsiniz. 1 2 Gelir İdaresi Başkanlığı : Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesinden e-Tebligat başvurusu yaparak tebligatlarınızı takip edebilirsiniz
Serkan' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına @Abdurrazak okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Felsefi
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Serkan

Ela

Global Mod
Global Mod

Selam bilgi avcıları

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Abdurrazak

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Bildirmek" kelimesi üç farklı anlamda kullanılabilir: Herhangi bir şeyi haber vermek . Örnek cümle: "Babası ile arasındaki bütün mektuplaşmaları bana da bildiriyor". 1 3 4 Herhangi bir konuda bilgi vermek . Örnek cümle: "Gönderdiğim mektubun bir ehemmiyeti yoktur diye bildir, dedi". 2 3 4 Anlatmak, ifade etmek . Örnek cümle: "Sadi hem acele acele konuşarak fikirlerini bildiriyor hem de gözlerini ileriye uçan bisikletlerden hiç alamıyordu"
  • Yanıtın içeriği Tebligatlarınızı iki farklı platformdan görebilirsiniz: e-Devlet Kapısı : T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak "E-Tebligat Görüntüleme" hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, mobil imza veya elektronik imza ile de sorgulama yapabilirsiniz. 1 4 Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) : etebligat.gov.tr adresine giderek sisteme giriş yapabilir ve gelen tebligatlarınızı "Gelen Tebligatlar" bölümünden takip edebilirsiniz
Zeynep' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara @Abdurrazak gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği "Bildiğini
Tam olarak aynı fikirde değilim @Zeynep, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Najeti

Global Mod
Global Mod

Selam herkese iyi sohbetler

• Yanıtın içeriği Tebliğe çıkıldığını anlamanın birkaç yolu vardır: Fiziksel Tebligatlar : Tebligat, PTT aracılığıyla adresinize gönderilir ve genellikle bir haber kağıdı bırakılır. Bu haber kağıdında tebliğin içeriği ve gönderen kurum hakkında bilgiler yer alır. 1 2 Elektronik Tebligatlar : Eğer elektronik tebligat aldıysanız, bu tebligat UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) üzerinden hesabınıza düşer ve e-devlet üzerinden de takip edilebilir
  • Deyim Olarak: "Bildiğini okumak" deyiminde geçen "bildiğini bilmek", herkes ne derse desin bildiği, istediği gibi davranmak anlamına gelir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Menzil' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Abdurrazak "Bildiğini bilmek" ifadesi iki farklı anlamda kullanılabilir Yanıtın içeriği Tebligatlarda
Haksız değilsin @Menzil ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Serkan' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına @Abdurrazak okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Serkan

Ela' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Abdurrazak Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ela