Capital Gateway ev alıcıları projenin dokuz yıllık gecikmesini protesto ediyor

gulay

New member
Gurugram'ın Sektör 111'indeki Capital Gateway projesinin bir grup ev alıcısı, projenin tamamlanması ve teslimindeki dokuz yıllık gecikmeyi Pazar günü sahada protesto etti.


HT resmi

Protestocular, anlaşma gereği projenin 2015 yılında tamamlanması gerektiğini ancak müteahhit ve yetkililere defalarca talepte bulunmalarına rağmen projenin yarım kaldığını iddia etti.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Capital Gateway projesi 2010 yılında Tashi Developers tarafından başlatıldı ve yedisi Aşama 1'de ve üçü Aşama 2'de olmak üzere on kuleden oluşuyor. Capital Gateway Alıcıları Refah Derneği (CGBWA), projenin 375'i rezerve edilmiş 534 daireden oluştuğunu söyledi. . Dernek, çoğu alıcının ödemenin yüzde 90 ila 100'ünü yaptığını iddia etti.

CGBWA başkanı grup kaptanı (retd) VK Singh, alıcıların çoğunun arada ödeme yaptığını söyledi ₹60 lakh ₹Bu daireleri 1,5 milyon liraya satın alıyoruz ancak proje hala tamamlanmadı.

“Alıcıların çoğu, yerel olarak kontrol etmeden para ödemeye devam eden emekli savunma yetkilileri. 2016 yılında Delhi'ye atandığımda inşaat sahasını ziyaret ettim ve projedeki çalışmaların durdurulduğunu gördüm” dedi.

1. Aşamada yedi kulenin yüzde 90'ının tamamlandığını, 2. Aşamada ise üç kulenin yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi. “Yardım için çeşitli yetkililere de başvurduk ve ceza erteleme kararları aldık ancak bunlar da yerine getirilmedi ve insanlar yarı yolda bırakıldı. İnsanlar kira ve EMI ödüyorlar” dedi Singh.

Dernek ayrıca geliştiricinin geçen yıl projenin yerleşim planını değiştirdiğini, yeşil alanı azalttığını ve onaylanan plana göre sosyal bina sağlamadığını da iddia etti.

Dernek Pazar günü Badshahpur MLA Rakesh Daultabad'ı sorunları çözmek için müdahale etmeye davet etti.

Bu arada geliştirici, projenin Swamih Fonu kapsamında 1,5 milyon dolar tutarında finanse edilen bankacılardan oluşan bir konsorsiyum tarafından devralındığını duyurdu. ₹121 crore.

“Bankacılar projeyi devraldılar ve bu projenin yürütülmesi için teknik ve mali ekipleri görevlendirdiler. Projenin 7 kulesi halihazırda tamamlanmış olup, yakında alıcılarına teslim edilecek olan yapı kullanım belgesi için başvuruda bulunduk. Geri kalan üç kule de önümüzdeki altı ay içinde tamamlanacak,” dedi Tashi Developers'ın organizatörü KN Shukla.