GDMA, arıtılmamış atık suyu boşaltan sömürgecileri cezalandırıyor

gulay

New member
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) şu cezayı uygulayacak: ₹Yetkililer Cumartesi günü yaptığı açıklamada, sömürgecilerin (özel koloniler kurmuş olanların) arıtılmamış lağım suyunu yerleşim bölgelerine veya yağmur kanalizasyonlarına boşaltmaları halinde ayda 50.000 dolar ödeyeceğini belirterek, cezanın ihlal edenlerin su faturasına ekleneceğini de sözlerine ekledi.


GMDA, geliştiriciler ve lisans sahipleri tarafından kurulan tüm özel STP'lerin faaliyetlerini aktif olarak izleyecektir. (HT arşivi)

GMDA yetkilileri, sorunun temel olarak geliştiriciler tarafından mülklerine kurulan Kanalizasyon Arıtma Tesisleri (STP'ler) aracılığıyla atık suyun uygun şekilde arıtılmamasından ve sivil kurum tarafından verilen Mesleki Sertifikalarda (OC) belirtilen koşullara uyulmamasından kaynaklandığını söyledi. ve eyalet planlaması (DTCP) ve Haryana Eyaleti Kirlilik Kontrol Kurulu (HSPCB) tarafından verilen işletme lisansı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Yetkililer, bu sorunu çözmek için GMDA'nın, kendi tesislerinde üretilen atık suyun uygun şekilde arıtıldığından emin olmak için geliştiriciler ve lisans sahipleri tarafından kurulan tüm özel STP'lerin faaliyetlerini aktif olarak izleyeceğini söyledi.

GMDA Genel Müdürü A Sreenivas, yetkililere, sömürgeciler/lisans sahipleri tarafından Gurugram'da kurulan tüm STP'lerin verilerinin entegre bir komuta ve kontrol merkezi ile bağlantılı olmasını sağlamaları yönünde talimat verdi.

“HSPCB'den STP'lerini kurmak ve işletmek için onay isteyen sömürgecilerin belirlenen kurallara uymadıkları ve çevreye tehdit oluşturdukları tespit edildi. Bu nedenle, tüm sömürgecilerin/inşaatçıların, arıtılan atık suyun miktarı ve kalitesinin HSPCB tarafından belirlenen parametreleri karşılayıp karşılamadığının tespit edilebilmesi için çevrimiçi izleme cihazları kurması gerekmektedir. Çevrimiçi izleme sistemi, GMDA'ya veri akışıyla operasyonel parametreler hakkında gerçek zamanlı veri ve bilgi sağlayabilmelidir” dedi Sreenivas.

Yetkililer, çevrimiçi izleme sisteminden akış ölçerler ve analizörler aracılığıyla toplanan verilerin izleme amacıyla ICCC'ye bağlanacağını ve STP'lerin belirlenen yönergelere ve standartlara uygun olarak faaliyet göstermediği konut komplekslerinin belirlenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Sreenivas, STP kurulumunun zorunlu olduğu tüm lisanslar için lisans sahibinin kolonilerinde üretilen atık suyu arıtmak için yeterli kapasiteye sahip STP'ler kurması gerekeceğini söyledi. “Lisans sahipleri ayrıca STP'nin tamamen işlevsel olmasını ve atık su arıtımı için maksimum kapasitesini kullanmasını ve arıtılmış atık suyun kolonilerinde bahçecilik, inşaat ve diğer içilemez amaçlar için daha fazla kullanılmasını sağlamalıdır” dedi.



  • YAZAR HAKKINDA
    Yazar standardı 90x90


    Leena Dhankhar beş yıldır Hindustan Times için çalışıyor. Suç, trafik ve tüketim vergileri hakkında rapor verdi. Artık sivil kaygıları ve bölge sakinlerinden gelen şikayetleri rapor ediyor. …Ayrıntılı olarak görün