Ggm: Yapısal sorunları araştırmak için 32 geliştiriciye DTCP bildirimi

gulay

New member
Şehir ve Ülke Planlama Dairesi (DTCP) Cuma günü şehirdeki 32 geliştiriciye, sakinlerin temsil ettiği güvenlik riski oluşturan bakım ve yapısal sorunları belirlemek ve düzeltmek için konut kompleksleri üzerinde ayrıntılı araştırmalar yapmalarını isteyen talimatlar yayınladı. Bu direktif, yüksek binalardan sıva ve beton parçalarının düşerek hayatları tehlikeye attığı birçok olayı takip etmektedir.


DTCP bildirimi, geliştiricileri kişisel sorumluluk ve uyumsuzluk durumunda olası yasal işlemler konusunda uyardı. (HT fotoğrafı)

Cuma sabahı, Sektör 107'deki bir konut sakini, sabah saat 6.30 sıralarında A2 Kulesi'nin merdivenlerini çıkarken başına alçı düşmesi sonucu yaralandı. Mahalle sakinlerinin sosyal yardım derneğinin bir üyesi, Çarşamba akşamı erken saatlerde, aynı apartmanın C Kulesi'ndeki kuyu boyunca üç kattan mermilerin düştüğünü söyledi. Çarşamba günü meydana gelen başka bir olayda, Sektör 106'daki bir konut kompleksinin üçüncü kat balkonundan sıva düşerek sakinleri endişelendirdi.

Bölge Şehir Plancısı (İcra) Manish Yadav, 28 projede yer alan bu 32 geliştiriciye gönderilen bildirimin, yapısal bütünlükle ilgili sorunları tespit etmek ve düzeltmek için grup konut projelerini yedi gün içinde incelemelerini gerektirdiğini söyledi. Ayrıca su temini, sanitasyon, drenaj ve suyun durgunluğu ile ilgili sorunları düzeltmeleri talimatı verilmektedir. Yadav, “Bu olaylar yerel halk için önemli bir tehdit oluşturduğundan geliştiricilerin iyileştirici önlemler alması gerekiyor” dedi.

DTCP bildirimi, geliştiricileri kişisel sorumluluk ve uyumsuzluk nedeniyle olası yasal işlemler konusunda uyardı. Etkilenen komplekslerin sakinleri, komplekslerinin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi ve derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu. “Cuma sabahı, merdivenden başına alçı düşen bir sakinimiz yaralandı. Yaralı Vikas Dabas, asansörler çalışmadığı için A2 kulesinin merdivenlerini çıkıyordu. Benzer bir olay Cuma günü saat 15.30 sıralarında aynı kulenin merdivenlerinden alçının düşmesiyle yaşandı” dedi ev sahipleri derneği başkanı Tarun Arora.

Arora ayrıca Çarşamba akşamı C Kulesi'nin şaftından çıkıntıların düştüğünü ve büyük beton parçalarının düştüğünü söyledi. Yerel sakinlerin hayatlarının riske atılmaması için geliştiricinin bir an önce bakım çalışmalarına başlamasını istiyoruz” dedi.

Etkilenen topluluklardan birinin geliştiricisi olan Signature Global'in sözcüsü, sorunları doğruladı ve son dönemdeki alçı serpintisini yağmur mevsimine bağladı. “Signature Global tesisi 2018 yılında teslim edip teslim etti ve biz de tesisi bir buçuk ay önce bölge sakinleri sosyal yardım derneğine devrettik. Solera için yapısal denetim yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yağmur mevsimi nedeniyle küçük bir sıva parçasının düştüğü talihsiz olayı teyit ediyoruz. Sorumlu bir şirket olarak Signature Global, tüm segmentlerde en kaliteli ürünleri sunmaya çalışıyor ve gerekli onarım çalışmalarının önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacağını garanti ediyor.”

Sektör 106'daki bir konut kompleksindeki Kule B'nin sakini Surinder Singh Hooda, üçüncü katın balkonundan ikinci katın balkonuna büyük miktarda sıvanın düştüğü benzer bir olayı bildirdi. “Sabah kontrol ettiğimizde büyük miktarda sıva düşmüştü ve eğer orada olsaydılar bu durum sakinlerin yaralanmasına neden olabilirdi. Bu dairelerin alt katında birinci katta yaşıyorum ve bu korkutucu bir sorun” diye ekledi Hooda. Yetkililerin bu konuda bir şeyler yapmasını istiyoruz dedi.

Hooda, benzer bir olayın 26 Haziran'da aynı kulede ikinci kattaki bir dairenin balkonundan sıva düştüğünde meydana geldiğini söyledi. “Bu dairenin bir sakini, sıva düşmeden birkaç saniye önce odaya girdiğinde kıl payı kurtuldu” diye ekledi.

Konuyla ilgili soru sorulduğunda Manish Yadav, bu sorunları not ettiğini ve geliştiricilerden en kısa sürede yanıt vermelerini ve düzeltici önlem almalarını istediğini söyledi. “Daha geniş bir kamu yararı perspektifinden bakıldığında, şehirdeki geliştiricileri önleyici bakıma odaklanarak bu tür olayları önlemeye yönlendirdik. İyileştirici önlemlerin alınması önemlidir, aksi takdirde muson yağmurları nedeniyle bu sorunlar yeniden ortaya çıkacaktır. Geliştiricilerin başarısız olması durumunda harekete geçeceğiz” dedi Yadav.