Gurgaon'un seçmen listesinde 12 yıldır ölü olan bir adam da yer alıyor

gulay

New member
Badshahpur'daki sandık merkezlerinde seçmenler, farklı nedenlerle de olsa seçmen listelerinde isimlerin eksik olmasından defalarca şikayetçi oldu. Örneğin son seçimde oy kullanan bir kadın ismini listede bulamazken, rahmetli eşinin adı 12 yıl sonra yeniden listede yer aldı. Başka bir vakada, bir devlet okulu öğretmeninin erkek kardeşi, öğretmenin yerine Gurgaon seçim bölgesinden transfer edilen bir hükümet çalışanı olarak listelendiğinden oy kullanamadı.


Gurgaon seçim bölgesindeki seçimler büyük ölçüde barışçıl geçti. (Parveen Kumat/HT Fotoğrafı)

Sandık görevlileri ve sandık görevlileri, kendilerine sunulan nihai seçmen listesine bağlı kalmak zorunda kaldıkları için çaresiz kaldıklarını söyledi.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

78 yaşındaki Ram Rati, Badshahpur'daki 425 numaralı standa ulaştığında, orada sadece kendi adının değil, merhum kocasının adının da yazılı olduğunu görünce dehşete düştü.

“Buraya oy vermeye geldim. Yaşıyorum. Beni nasıl yasaklarsın? (Oy vermeden geri dönmeyeceğim)” dedi ve oy kullanmayı reddeden aile üyeleriyle birlikte oy verme kabininin önünde protesto gösterisi yaptı.

Aile üyeleri daha sonra güvence altına alındı ve oy haklarını kullanmaları istendi.

Sandıkta bulunan anket çalışanı 38 yaşındaki Ritesh Yadav, arkasında yazım hatası olduğundan şüphelendiği için en az 70 ila 80 ismin seçmen listesinden silindiğini söyledi.

“Ram Rati'nin karısı Meer Singh 12 yıldan fazla bir süre önce öldü. Adı son seçime kadar seçmen listesindeydi ama bu sefer kaldırıldı. Bunun yerine rahmetli kocası da seçmen listesine göre listede yer aldı” dedi Yadav.

“İsimleri seçmen listelerinin hazırlanmasına göndermeden önce birkaç kez çapraz kontrol ettik ancak o zaman bile bu tür hatalar meydana geldi” dedi.

425 numaralı sandıkta sandık çalışanı olan 45 yaşındaki Sandeep Yadav, bir seçmenin, kardeşinin devlette görev yapması nedeniyle yanlışlıkla “transfer edildi” olarak işaretlenmesi nedeniyle oy kullanma hakkını kullanamadığını söyledi.

“52 yaşındaki Devendar Yadav, Haryana'nın başka bir bölgesindeki bir devlet okulunda öğretmen. 49 yaşındaki kardeşi Somdutt Yadav ise burada, Tekli'de ancak kendisinin dışarıda görevli bir devlet çalışanı olduğu ve öğretmenin de düzenli seçmen olduğu tespit edildiğinden oy kullanamadı” dedi.

Badshahpur ilçesinde Tekli'de 424-428, Aklimpur'da 409 ve Palra'da 410 numaralı sandıklarda bulunan seçmenler, “kritik kategori” oy verme yerleri olarak sınıflandırılmaktan memnun değildi. Yaklaşık 30 yıl önce panchayat seçimleri öncesinde bir kişinin öldüğü ve 15 kişinin yaralandığı çatışmadan hâlâ utanç duyduklarını söylediler.

Tekli'de yaşayan ve olaya tanık olan 68 yaşındaki Satveer Singh, şunları söyledi: “O günden bu yana herhangi bir şiddet olayı yaşanmamasına rağmen bu kabinler defalarca hassas veya kritik olarak etiketleniyor. Devletin bunu kontrol etmesi ve köyümüzü bu etiketten kurtarması gerekiyor. Utanç verici.”

Palralı 58 yaşındaki köylü Govind Singh, şiddeti hatırlamadığını söyledi. “Tartışma olursa köyün itibarı zedelenir. Köylüler, diğer oy verme merkezlerine kıyasla daha fazla güvenlik görevlisinin konuşlandırılmasından da çekiniyor. Korkusuz, duygusuz, gözdağı vermeden oyumuzu vermek istiyoruz” dedi.