Gurugram’da ‘hipnotize edilen’ kadın altın ve nakit parayla dolandırıldı

gulay

New member
53 yaşındaki bir kadın, Cuma öğleden sonra Pataudi’de altın küpelerini, yüzüklerini ve nakit parasını tanımadığı üç kişiye “hipnotize edildiğini” söyledi. Polis, kimliği Neelam Gupta olarak açıklanan kurban, şüphelilerle karşılaştığında bankadan nakit çektikten sonra döndüğünü ve onu tenha bir ara sokağa götürdüklerini söyledi.

Kurban tenha bir ara sokağa götürüldüğünü iddia etti. (Temsili resim/ AFP)

Polis, Pataudi’de ikamet eden mağdur, kızının yakın zamanda evlendiğini ve ona mücevher almak istediğini, bu nedenle Cuma öğleden sonra bankayı ziyaret ettiğini söyledi. Polis, olayın saat 12.20 ile 13.00 arasında bankanın yakınında meydana geldiğini söyledi.

Gupta, iki erkek ve onu karşılayan bir kadınla karşılaştığında evine yürüdüğünü söyledi. “Bana kızımı ve düğün törenini sorduğunda seni tanıdığımı sanıyordum. Birkaç dakika sonra beni otobüs durağına yakın bir şeride götürdüler. Ondan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Bayıldım ve onlara altın küpelerimi, üç yüzüğümü, bir altın zinciri ve nakit parayı verdim” dedi.

Kurban, bilinci yerine geldiğinde yalnız olduğunu ve üç zanlının ortadan kaybolduğunu iddia etti. “Otobüs durağına koştum ve yakındaki ara sokaklarda onları aradım ama onlardan hiçbir iz yoktu. Polis memurunu aradım ve aileme haber verdim” dedi Gupta.

Polis, Hindistan Ceza Kanunu’nun 379 (hırsızlık) ve 420 (dolandırıcılık) Maddeleri kapsamındaki bir davanın Cuma günü Pataudi Polis Karakolunda kimliği belirsiz kişilere karşı kaydedildiğini söyledi.

Pataudi Polis Karakolu Polis Memuru Rakesh Gupta, “Bölgenin CCTV kameralarını tarıyoruz ve şüphelilerin görülebildiği ancak henüz tanımlanamayan bazı görüntüler bulduk” dedi.

• YAZAR HAKKINDA

Leena Dhankhar, Hindustan Times ile beş yıldır işbirliği yapıyor. Suç, nakliye ve özel tüketim vergisi kapsamındadır. Artık sivil meseleler ve yerel sakinlerin şikayetleri hakkında rapor veriyor.
    …ayrıntılı olarak görün

En iyi haber bültenlerimize abone olun