İdare ilkesi nedir ?

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Idare ilkesi, bir organizasyonun amaclarn ve faaliyetlerini gerceklestirmek icin uygulanan kurallar butunudur. Idare ilkesi, toplumsal, ekonomik ve politik degisimleri iceren dinamik ve zor bir ortamda isletme faaliyetlerinin yurutulmesi icin gerekli olan ilkeleri duzenler. Idare ilkesi, isletme yonetiminin calsmalarn organize etmek, surdurulebilir ve etkili sonuclar elde etmek icin kullanlan bir aractr.

Ne Idare Ilkesi Nedir?

Idare ilkesi, isletme yonetiminin calsmalarn organize etmek, surdurulebilir ve etkili sonuclar elde etmek icin kullanlan bir aractr. Idare ilkesi, isletme faaliyetlerinin yurutulmesi icin gerekli olan ilkeleri duzenler. Idare ilkesi, organizasyonun amaclarn ve faaliyetlerini gerceklestirmek icin, stratejik planlar olusturmak, kaynaklarn verimli bir sekilde kullanlmasn saglamak, karar verme sureclerini gelistirmek, calsma etigini tanmlamak ve kurum kulturunu olusturmak icin kullanlan onemli bir kavramdr.

Idare Ilkelerinin Onemi

Idare ilkeleri, organizasyonlarn basarl olmasn saglamak icin oldukca onemlidir. Idare ilkeleri, organizasyonlarn amaclarn ve faaliyetlerini gerceklestirmek icin kullanlan stratejileri tanmlar. Idare ilkeleri, organizasyonun calsanlarnn, calsma arkadaslarnn ve calsma ortamnn ozelliklerini belirler. Idare ilkeleri, verimliligi artrmak, kurumsal yonetim kalitesini gelistirmek, calsanlar arasnda iletisimi gelistirmek, riskleri yonetmek ve organizasyonun surdurulebilirligini saglamak icin kullanlr.

Sonuc

Idare ilkesi, bir isletmenin amaclarn ve faaliyetlerini gerceklestirmek icin kullanlan onemli bir aractr. Idare ilkeleri, verimliligi artrmak, kurumsal yonetim kalitesini gelistirmek, calsanlar arasnda iletisimi gelistirmek, riskleri yonetmek ve organizasyonun surdurulebilirligini saglamak icin kullanlr. Idare ilkeleri, organizasyonun basarsnn onemli bir parcasdr.