MCG, Çözüm Kampı'nın ilk gününde 71 şikayet aldı

gulay

New member
Haryana hükümeti, Gurugram Belediye Şirketi (MCG), Salı günü vatandaşların şikayetlerini ele almak ve mümkün olan yerlerde çözüm bulmak için bölgenin dört bölgesinin tamamında çözüm kampları kurdu. Yetkililer, sabah 9'dan akşam 11'e kadar düzenlenecek kampların halkla yetkililer arasındaki uçurumu daraltmayı ve şikayetlerin zamanında çözülmesini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Yetkililer, sabah 9'dan akşam 11'e kadar düzenlenecek kampların halkla yetkililer arasındaki uçurumu daraltmayı ve şikayetlerin zamanında çözülmesini sağlamayı amaçladığını söyledi. (HT fotoğrafı)

Girişimin ilk günü olan 22 Ekim'de MCG Komiseri Dr. Süreci denetleyen Narhari Singh Bangar, dört bölgeden toplam 71 şikayet aldı. Bunlardan 14'ü anında çözüme kavuşturuldu, geri kalan 57'si için ise çözülmesi daha fazla zaman alacak son tarihler belirlendi. Bangar, “Çözüm kampları şikayetlerin belirli bir zaman dilimi içerisinde ele alınmasını sağlamak için tasarlandı” diye ekledi.

MCG yetkilisi, alınan şikayetlerin çoğunun kanalizasyon ve su temini sorunları, emlak vergisi verilerinin düzeltilmesi, temizlik, yol, park ve sokak lambalarına yönelik tecavüzlerle ilgili olduğunu söyledi. “Hızlı aksiyon alınmasını sağlamak adına ilgili yerel yetkililere bu konuları açıklığa kavuşturmaları talimatını verdik. Kamplar, Gurugram genelinde sivil sorunların zamanında çözülmesini sağlarken, MCG yetkilileri ve bölge sakinleri arasında daha iyi koordinasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi.

Sektör 14 sakinlerinden Vikram Singh, “Bölgemizdeki su kıtlığı konusunu gündeme getirdim ve yetkililer konunun yakında ele alınacağı konusunda bana güvence verdi. Verimli bir toplantıydı ve harekete geçileceği konusunda iyimserim.” haline gelmek.”

Bu arada Palam Vihar'dan Rina Malhotra şunları söyledi: “Samadhan Shivir bize çöp imhasıyla ilgili endişelerimizi dile getirmemiz için bir platform sağladı. MCG'den gelen yanıt olumlu oldu ve umarım sözlerini tutarlar.”

Benzer şekilde Sektör 31'de yaşayan Suresh Mehta da şunları söyledi: “Uzun süredir kolonimizdeki sokak lambalarından şikayetçiydim. Yetkililer bunu dikkate aldı ve sorunun bir hafta içinde çözüleceğinin garantisini verdi. Bu girişimin gerçek bir değişim yaratacağına inanıyorum.”

Bölge 4'ün ana kampı olarak hizmet veren Sektör 34 ofisinde konuşan Bangar, kampların yetkilileri ve vatandaşları birbirine yakınlaştırdığını ve daha iyi koordinasyonu teşvik ettiğini söyledi. “Emlak vergisi verilerinin düzeltilmesi, kanalizasyon tıkanıklıkları, çöp toplama gibi konulara anında çözüm sağlandı. Yol inşaatı ve drenaj sistemleri gibi daha karmaşık konular öngörülen süreler içerisinde çözülecektir” diye ekledi.

Çözüm Kampları dört bölgenin tamamında gerçekleştirilecek ve her bölge üst düzey MCG yetkilileri tarafından yönetilecek. Bölge 1'de kampa Bölge Gelir Memuru Manbir Singh başkanlık ederken, Ek Komiser ve Baş Şehir Plancısı Satish Parashar Bölge 2'ye başkanlık ediyor. Ortak Komiser Suman Bhankhar, Sektör 42'deki MCG ofisinde Bölge 3'ü izliyor.