MCG, emlak vergisinin geç ödenmesi nedeniyle üç mülkü mühürledi

gulay

New member
Gurugram Belediye Şirketi (MCG), bekleyen emlak vergilerinin geç ödenmesi nedeniyle bir çiftlik evi de dahil olmak üzere üç mülkü mühürledi. Bir mülk sahibinin ödenmemiş borçları varken ₹79 lakh, diğer iki borcunu ödeyemeyen kişi kefaletle serbest bırakılacak ₹72 ve ₹Konuya aşina olan yetkililer Perşembe günü 44 lakh'ın olduğunu söyledi.


Yetkililer, MCG'nin düzenli olarak mühürleme çalışmaları yürüttüğünü ve üçü Cuma günü olmak üzere bu ay mühürlenecek 50'den fazla mülk tespit ettiğini söyledi. (HT arşivi)

Bir MCG yetkilisi sadece şunu söyledi ₹31 Aralık 2023 tarihine kadar emlak vergisi geliri olarak 187 crore tahsil edildi.

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Yetkililer, MCG'nin düzenli olarak mühürleme çalışmaları yürüttüğünü ve üçü Cuma günü olmak üzere bu ay mühürlenecek 50'den fazla mülk tespit ettiğini söyledi.

Bölge 3'ün bölge gelir sorumlusu Lakshman Das, icra ekibinin Çarşamba günü Nathupur'da bunu yapan bir binayı mühürlediğini söyledi. ₹Son birkaç yılda 79 lakh beklemedeydi. “Ekip aynı zamanda DLF Faz-1'in H Blokunda bulunan ticari bir binayı da mühürledi çünkü mülkün %30'dan fazla borcu var. ₹72 lakh. Gwal Pahari'deki bir çiftliğin bir nedeni var ₹“Rs 44 lakh'lık emlak vergisi de mühürlendi” dedi.

Yetkililer, 2017'den bu yana kentte yaklaşık 850 binanın mühürlendiğini ve sahiplerinin uyarıların ardından serbest bırakıldığını söyledi. Vergi borcunu ödeyemeyenlerin çoğu borçlarını ödemiş ve mülklerini geri almış olsa da, bunu yapmayan geri kalanlar, Haryana Belediye Kanunu'nun 130. Maddesi (Vergi veya harçların tahsili yöntemi) uyarınca bu yılın Haziran ayından itibaren mülklerinin kaybedilmesini bekleyebilirler. 1994 yılında açık artırmaya çıkarıldı. Yetkililer ekledi.

MCG Komiseri Narender Singh Bangar, Haryana Belediye Şirketler Yasası uyarınca şehir bölgesindeki her türlü boş arazi, konut, ticari ve endüstriyel bina için emlak vergisi ödemesinin zorunlu olduğunu söyledi. “Emlak vergisi yıllık olarak tahsil ediliyor ve borcunu zamanında ödemeyenler yıllık yüzde 18 faiz ödemek zorunda kalacak.” Temerrüde düşen mülkler mühürlenip onlara karşı açık artırma süreci başlatılabilecek. İflas eden borçlulara karşı mühürleme kampanyasını başlattık ₹5 lakh” dedi.

MCG yetkilileri, mülk sahiplerinden, bu yıl 29 Şubat'tan önce Aidat Yok Sertifikası (NDC) portalında mülk ayrıntılarını kendileri belgelendirmeleri ve emlak vergisi ödemesi yapmalarının, faiz muafiyeti ve %15 indirimden yararlanmalarının istendiğini söyledi. söz konusu.