MCG, Takas Planı aracılığıyla temizlik personelinin yaşamlarını iyileştirmeyi hedefliyor

gulay

New member
19 Temmuz 2024 05:14 IST

Kanalizasyon İşçilerine Yardım Programının (Takas) bir parçası olarak, vatandaşların girişimi kanalizasyon işçilerini ve ailelerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor.

Gurugram

İşçilere üniforma ve gerekli ekipmanlar sağlanarak sosyal programlardan yararlanmaları sağlanmaktadır. (HT arşivi)

Gurugram şehir yönetimi, özel bir şirketle işbirliği yaparak, üniforma ve mesleki eğitim sağlamaktan çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve 'safaimitraların (temizlik çalışanları)' refahının sağlanmasına kadar bir dizi önlem almaya karar verdi.

Yetkililer, kanalizasyon İşçilerine Yardım Programı (Takas) aracılığıyla sivil grubun atık işçilerini ve ailelerini desteklemeyi ve onları güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

“Takas, Safaimitraların çalışma koşullarını ve genel yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan birkaç temel bileşeni içeriyor. En önemli girişimlerden biri, çalışanların görevlerini onurlu ve profesyonel bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacak üniformaların sağlanmasıdır. Program aynı zamanda atık su yönetimi konusundaki becerilerini ve verimliliğini artırmak için mesleki eğitim de sağlıyor,” dedi MCG komiser yardımcısı Balpreet Singh.

Yetkililer, Swap'ın işçilerin haklarını almasını sağlamak için sosyal programlarla da bağlantılı olacağını söyledi. Onlar için sağlık kontrolleri ve bilinçlendirme programlarının da yürütüleceği belirtildi.

Muson mevsiminin devam etmesiyle birlikte MCG, temizlikçilere olumsuz hava koşullarından korunmaları için yağmurluk dağıtıyor.

Singh şunları söyledi: “Güvenli temizlik yöntemleri yoluyla becerilerini geliştirmeye ve onları önemli sosyal programlara bağlamanın yanı sıra aileleri için beceri eğitimi ve işe yerleştirmeye kararlıyız.”

Haberler / Şehirler / Gurugram / MCG, Takas Planı aracılığıyla temizlik personelinin yaşamlarını iyileştirmeyi hedefliyor