Monsun -Llide özenli! Yılanlar, kertenkelelerin izlenmesini veya diğer sürüngenleri gördüğünüzde ne yapmalısınız? İşte Delhi sakinleri için yardım

gulay

New member
20 Haziran 2025 11:25

Muson sırasında Delhi-NCR'de sürüngen gözlemleri yükseliyor. Uzmanlar nasıl uyanık kaldıklarını paylaşıyor, evleri sürüngen ve kesinlikle beklenmedik karşılaşmalara tepki veriyor.

Monsun Delhi-NCR yaklaştığında, sakinler sadece önemli ebellastan daha fazlasına hazırlanmak zorundadır. Yağmurlar genellikle beklenmedik bazı ziyaretçiler – sürüngenler.

Delhi-NCR'deki hanelerdeki yılanlar ve kertenkelelerin izlenmesi gibi sürüngenlerin görüşleri genellikle muson aylarında artar.

“Çarşamba günü, pencerenin yanında sürülen ve eve girmeye çalıştığımda mutfağımdaydım,” diyor Gurugram Sektör sakinleri Anisha Agarwal. “Çocuklarım benimle birlikteydi ve bir alarm tetiklemeseydim onlara nasıl zarar verebileceği güçlüydü. Neyse ki, yılanın korunmadığı ortaya çıktı. Ama dikkatli oldum ve kimsenin saldırıya uğramaması için ailemi ve komşularımı büyütmek için bir farkındalık aradım.”

Tüm Delhi-NCR'den Yılan Kurtarma olayları.

Tüm Delhi-NCR'den Yılan Kurtarma olayları.

Yaban Hayatı SOS'tan Kartik Satyanarayan, kar amacı gütmeyen profesyonelin hızlı reaksiyon birimi olan her musonun şehir genelinde sık sık yılan kurtarma çağrıları aldığını belirtiyor. “Yağmur, bu yaratıkların doğal saklanma yerlerini – mağaralar, kanalizasyon kanalları, duvarlardaki çatlaklar – sular altında kaldığında, bazen onları evlere götüren kuru, sıcak odalar ararlar.”

Uzmanlar, bir sürüngen tanınmanın endişe verici olabileceğini, ancak bunun zehirli olup olmadığını bilmek netlik ve sakin olup olmadığını söylüyor. Hindistan'ın Wildlife Trust'tan Jose Louies ve ekliyor: “En önemli kısım yılanı tanımlamaktır. Bunu Serpent adlı bir uygulamaya bir görüntü yükleyerek yapabilirsiniz.”

Jose'ye göre, Häusern ve Ratschlangen, Wolfschlangen veya İzleme'deki çoğu sürüngen ucuzdur ve dışarıda yollarını bulabilmeleri için yalnız bırakılmalıdır. “Zehirli ise, derhal profesyonel bir kurtarıcıya başvurun. Isırıkların çoğu meydana geldiği için onunla başa çıkmaya veya onunla öldürmeye çalışmayın.”

Arızaları önlemek için önleme önlemleri

• Kemirgenleri caydırmak için çevreyi temiz tutun, yılanları giyin
  • Bahçelerde atık toplama veya yoğun bitki kümelerinden kaçının
  • Açık drenajlar, duvar gözyaşları ve kapıların altındaki boşluklar gibi sızdırmazlık noktaları
  • Boruları kaldırın veya nesneleri atın – onları yere yerleştirmekten kaçının
  • Asla kendiniz bir yılanla uğraşmayın. Mesafe tutmak
  • Vahşi yaşam sos Acil durum kurtarma yardım hattı değil – 9871963535; Orman Departmanı – 01123370679; Gururam'da STK Çevre ve Yaban Hayatı Topluluğu – 9999841782

Haberler / Htcity / Htcity Delhi Kavşağı / Monsun -Llide özenli! Yılanlar, kertenkelelerin izlenmesini veya diğer sürüngenleri gördüğünüzde ne yapmalısınız? İşte Delhi sakinleri için yardım

Daha az görmek