Su birikintisini önlemek için GMDA sele hazırlık durumunu gözden geçiriyor

gulay

New member
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) yetkilileri Cuma günü, muson mevsimi için sivil kurumlar tarafından alınan sele hazırlık tedbirlerini gözden geçirdi. Yetkililer, ana hatlarıyla belirtilen planın çeşitli alt geçitlere kurulan drenaj sistemi ve pompaları test etmek ve bunların su birikintisini önleme konusundaki etkinliğini kontrol etmek olduğunu söyledi.


Bir GMDA yetkilisi, 14 lokasyona 23 pompanın kurulacağını söyledi. (HT arşivi)

Konuya aşina bir GMDA yetkilisi, Narsinghpur, Rajiv Chowk, Jwala Mill Road, Hero Honda Chowk, Bestech Park View Society yakınındaki Sektör 67, Basai yakınındaki Sektör 102, şehir otobüsü gibi su basmasına yatkın 14 konuma 23 pompa kurulacağını söyledi. diğerlerinin arasında durmak.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Yetkililer, geçen yıl muson mevsiminde şehrin 31 kritik noktasında su birikintisinin meydana geldiğini, bu rakamın 2020'de 79 olduğunu söyledi.

GMDA aynı zamanda şehirdeki 14 alt geçidin tamamında, yoğun muson mevsiminde su birikintisini önlemek için kurulan pompalama makinelerinin ve drenajın etkinliğini incelemek amacıyla deneme tatbikatları gerçekleştirecek.

GMDA genel müdürü A Sreenivas, pompalama makinelerinin durumunu değerlendirmek ve tam kapasitede çalıştıklarından emin olmak için şehirdeki tüm alt geçitlerde tatbikatların planlandığını söyledi. “Alt geçitlerden verimli su drenajı sağlamak için mevcut drenaj sistemlerini iyileştirmek istiyoruz. Tıkalı drenajların temizlenmesi ve daha büyük boruların takılması, su akışının etkili bir şekilde kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca drenaj sistemlerini kirden, çamurdan ve diğer engellerden arınmış olduklarından emin olmak amacıyla incelemek ve temizlemek için rutin bir bakım programı uygulamak istiyoruz. Düzenli bakım, su basmasına neden olan tıkanıklıkları önleyebilir” dedi.

Yetkililer, muson ayları olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında su birikintilerini önlemek için bir sel kontrol ofisi kurulacağını da belirtti. GMDA yetkililerine göre, bu proje için halihazırda teklifler alındı ve bu ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Muson mevsiminden önce tamamlanacak olan yağmur suyu drenajının inşası için Iffco Chowk metro istasyonunda da inşaat çalışmaları devam ediyor. Ek olarak, Sektör 51'deki Mayfield Garden'ın karşısında Good Earth Alışveriş Merkezi'ne kadar olan ana drenaj, su birikintisini ortadan kaldırmak için temizlendi. Özel bir hastanenin önündeki ana yağmur suyu giderindeki silt giderme çalışmasının tamamlanmak üzere olduğu ve kalan silt giderme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Sektör 9/9A'da drenaj altyapısının döşenmesi çalışmaları devam ediyor ve muson yağmurlarından önce tamamlanacak, bu da Sektör 10 ve çevresindeki alanlarda su birikintilerinin azalmasına yol açacak. Yetkililer ayrıca, Rezangla Chowk'tan Palam Vihar'daki Demiryolu Hattına kadar Ana Drenaj Bölüm 1'in kapasite artırımı ve yeniden inşasının da muson mevsiminden önce tamamlanacağını söyledi.