Gurugram Leopard Trail'deki yasa dışı restoran ve kafeler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

gulay

New member
Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sahipleri gerekli izinleri almadığı sürece Gurugram'ın Gairatpur Bas köyü yakınındaki Leopard Yolu üzerinde bulunan 13 izinsiz ticari kuruluşun yıkılacağını söyledi. GMDA yetkilileri, bu kuruluşlarla ilgili olarak bölge sakinlerinden çok sayıda şikayet aldıklarını ve inceleme sonrasında, kurallara uygun olarak izin almaları için sahiplerine bildirimde bulunduklarını söyledi.


Gairatpur Bas köyündeki bir kilometrelik alan, Aravallis Dağları'na yakınlığı nedeniyle bölgede sıklıkla leoparların görülmesi nedeniyle Leopar Yolu olarak biliniyor. (HT arşivi)

GMDA, yasa dışı restoranlar, derme çatma lokantalar ve eğlence parklarından oluşan bu kuruluşların, mülk sahiplerinden 8 ila 10 yıl arası kira bedeliyle 8 ila 10 yıl süreyle kiralanan tarım arazileri üzerinde kurulduğunu söyledi. ₹80.000 ton ₹Ayda 1 lakh, bu kentsel gelişim düzenlemelerinin tamamen ihlalidir.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Geçen hafta bölgede incelemelerde bulunduk ve bölgede izinsiz faaliyet gösteren 13 kaçak restoran, kafe ve benzeri işletme tespit ettik. Bu kafe ve restoranların CLU (Arazi Kullanımı Değişikliği) izni yoktur. Yüzme havuzları bile yetkili makamın izni olmadan işletmeye açıldı. Şehir plancısı bölge RS Bhath, “Bu tesislerin sahiplerine zaten bildirimde bulunduk ve onlara ya mümkün olan en kısa sürede bizden CLU izni almalarını ya da kendilerine yeni bir bildirim gönderilecek ve ardından yıkımın gerçekleştirileceğini söyledik” dedi. . GDA.

Aravallis Dağları'na yakınlığı nedeniyle bölgede sıklıkla leopar görülmesi nedeniyle Leopar Yolu olarak anılan Gairatpur Bas köyündeki 1 kilometrelik parkur, yüzlerce yürüyüş parkuruyla şehrin en popüler yemek ve eğlence mekanlarından biri haline geldi. Hafta sonları bu restoranları ziyaret eden insanların rotaları.

“Biz, yetki alanımız altındaki 42 köyün tamamını benzer ihlaller açısından araştırıyoruz ve bu tür durumlarda sıkı önlemler alacağız. Benzer tecavüz ve ihlallere karşı harekete geçmeyi hızlandırmak için şehir sakinlerini de bu ihlaller hakkında bizi bilgilendirmeye çağırıyoruz” diye ekledi Bhath.

Bölge şehir plancısı Manish Yadav, Şehir ve Ülke Planlama Bakanlığı'na bağlı uygulama ekibinin Pazartesi günü ayrı bir operasyonda Sohna'nın Kiranki köyünde yasadışı bir koloniyi, Sancholi'de 12 dükkanı ve Bhogpur köyünde iki bina ile bir sınır duvarını yıktığını söyledi. , icra.