Acayip Bir Eş Anlamlısı Nedir ?

Menzil

Global Mod
Global Mod
Acayip Bir Eş Anlamlısı Nedir?

Dilimizdeki kelimelerin anlamı, kullanıldığı bağlama göre değişiklik gösterebilir. Bu bağlamda, "acayip" kelimesi de sıklıkla farklı anlamlarda kullanılır. Ancak bu makalede, "acayip" kelimesinin eş anlamlılarını ve bu kelimenin kullanıldığı yerleri inceleyeceğiz.

Acayip Kelimesinin Anlamı

"Acayip" kelimesi Türkçede genellikle "olağanüstü", "garip" veya "tuhaf" anlamında kullanılır. Bir durumun, olayın veya nesnenin beklenmedik ya da alışılmadık bir özellik taşıdığını ifade eder. Örneğin, "Acayip bir hava vardı" ifadesi, hava durumunun sıradışı olduğunu belirtir. Ayrıca "acayip" kelimesi, bazen olumlu bazen de olumsuz bir anlamda kullanılabilir. Örneğin, "Bu acayip güzel bir manzara" ya da "Acayip bir hata yaptım" cümlelerinde olduğu gibi.

Acayip Kelimesinin Eş Anlamlıları

"Acayip" kelimesinin eş anlamlıları arasında en yaygın olanları şunlardır:

1. Garip: Alışılmadık veya beklenmedik durumları tanımlar. Örneğin, "Garip bir ses duyuyorum."

2. Tuhaf: Sıradanın dışındaki şeyler için kullanılır. Örneğin, "Tuhaf bir davranış sergiledi."

3. Olağanüstü: Normalin çok üzerinde bir durum ya da olay için kullanılır. Örneğin, "Olağanüstü yetenekleri var."

4. Sıradışı: Diğerlerinden farklı, dikkat çekici özellikler taşır. Örneğin, "Sıradışı bir yeteneği var."

5. Şaşırtıcı: Beklenmedik bir durumu ifade eder. Örneğin, "Şaşırtıcı bir sonuç elde ettik."

Bu eş anlamlılar, "acayip" kelimesinin kullanıldığı cümlelerde yer alabilir ve anlamı destekleyebilir.

Acayip Kelimesinin Kullanım Alanları

"Acayip" kelimesi günlük dilde oldukça sık kullanılır. Genellikle aşağıdaki durumlarda tercih edilir:

1. Duygusal İfadeler: İnsanların duygularını ifade ederken, yoğun hisleri aktarabilmek için "acayip" kelimesini kullanırlar. Örneğin, "Acayip heyecanlandım" cümlesi, kişinin heyecanını vurgular.

2. Alışılmadık Durumlar: Sıradanın dışında olan olaylar için "acayip" kelimesi sıkça tercih edilir. "Bugün acayip bir kalabalık vardı" ifadesi, alışık olunmayan bir durumu belirtir.

3. Güçlü Tanımlamalar: Bir nesnenin veya olayın özelliklerini güçlü bir şekilde tanımlamak için kullanılır. "Acayip güzel bir araba" ifadesi, arabayı öne çıkarır.

Benzer Sorular ve Cevapları

1. Acayip kelimesi neden kullanılır?

"Acayip" kelimesi, bir durumu vurgulamak, dikkat çekmek veya bir şeyin sıra dışılığını belirtmek amacıyla kullanılır. Özellikle duygu ve düşünceleri güçlendiren bir kelimedir.

2. Acayip kelimesinin tarihi nedir?

"Acayip" kelimesi, Arapça kökenli bir kelimedir ve zamanla Türkçeye geçmiştir. Günümüzde farklı anlamlarla kullanılmaya devam etmektedir.

3. Acayip kelimesinin olumlu ve olumsuz kullanımı var mı?

Evet, "acayip" kelimesi hem olumlu hem de olumsuz bağlamda kullanılabilir. Örneğin, "Acayip güzel bir gün" olumlu bir ifade iken, "Acayip kötü bir durum" olumsuz bir durumu tanımlar.

4. Acayip kelimesinin diğer dillerdeki karşılıkları nelerdir?

Acayip kelimesinin İngilizce karşılığı "strange" veya "weird" şeklindedir. Farklı dillerde de benzer anlamda kullanımları vardır.

5. Acayip kelimesi hangi durumlarda tercih edilmez?

Resmi veya akademik metinlerde "acayip" kelimesi yerine daha resmi ifadeler kullanılması tercih edilir. Bu tür metinlerde "olağanüstü", "garip" gibi eş anlamlılar kullanılabilir.

Sonuç

"Acayip" kelimesi, Türkçede güçlü duyguların ve sıradışı durumların ifade edilmesinde önemli bir yer tutar. Eş anlamlıları ile birlikte, kullanıldığı bağlama göre zenginleşir. Bu kelimenin anlamını ve kullanım alanlarını bilmek, dilimizi daha etkili ve renkli bir şekilde kullanmamıza olanak sağlar. Duygu ve düşüncelerimizi aktarırken "acayip" kelimesi, günlük konuşma dilimizde vazgeçilmez bir unsurdur.

Serkan

New member

Dilimizdeki kelimelerin anlamı, kullanıldığı bağlama göre değişiklik gösterebilir. Bu bağlamda, "acayip" kelimesi de
Merhaba değerli arkadaşlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Menzil

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kelimenin tam anlamı ise şu şekilde açıklanmıştır
  • Acayip kelimesinin eş anlamlısı "garip" kelimesidir
  • Acayip kelimesinin eş anlamlısı olarak "garip" kelimesi kullanılabilir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Kerem

New member

Dilimizdeki kelimelerin anlamı, kullanıldığı bağlama göre değişiklik gösterebilir. Bu bağlamda, "acayip" kelimesi de
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acayip kelimesinin eş anlamlılarından bazıları şunlardır
  • Evet, "acayip" ve "tuhaf" kelimeleri eş anlamlıdır
  • Yanıtın içeriği Evet, "acayip" ve "tuhaf" kelimeleri eş anlamlıdır 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak es-anlamli-kelimeler.com 1 2 3 tr.glosbe.com 4 technotech.com.tr 5 Tüm sonuçlar
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Serkan' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Menzil Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kelimenin tam anlamı ise şu şekilde
Burada sana %100 katılamam @Serkan, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Murat

New member

Merhaba bilgili dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "acayip" ve "sıradışı" eş anlamlı kelimelerdir
  • Yanıtın içeriği Acayip kelimesinin eş anlamlısı "garip" kelimesidir 1 2 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak terim.rehberim.gen.tr 1 2 esanlami.ahmetcadirci.com 3 sorumatik.co 4 es-anlamli-kelimeler.com 5 Tüm sonuçlar
  • Acayip kelimesinin eş anlamlısı "garip" kelimesidir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Kerem' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acayip kelimesinin eş anlamlılarından bazıları şunlardır Evet
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Kerem, paylaşımın değerli

Zeynep

New member

Selam bu başlığa uğrayanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "acayip" ve "sıradışı" eş anlamlı kelimelerdir
  • Acayip kelimesinin eş anlamlısı olarak "garip" kelimesi kullanılabilir
Murat' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, "acayip" ve "sıradışı"
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Murat

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod

Selam herkese iyi sohbetler

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tuhaf kelimesi, Arapça kökenli olup "tuḥaf" (تحف) kelimesinden türetilmiştir. "Tuḥaf", "hediyeler" anlamına gelir ve özellikle "nadir ve emsalsiz hediyeler" anlamında kullanılır
  • Yanıtın içeriği Acayip kelimesinin eş anlamlısı olarak "garip" kelimesi kullanılabilir. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak sorumatik.co 1 2 es-anlamli-kelimeler.com 3 es-anlamli-kelimeler.com 4 nazarca.com 5 Tüm sonuçlar
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Serkan' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Menzil Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kelimenin tam anlamı ise şu şekilde
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Serkan, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Ela

Global Mod
Global Mod

Selam teknoloji dostları

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Acayip kelimesinin eş anlamlılarından bazıları şunlardır
  • Yanıtın içeriği Acayip kelimesinin eş anlamlılarından bazıları şunlardır: garip ; 1 2 5 tuhaf ; 1 4 ibret ; 1 5 antika ; 4 5 abus . 4 5 Yanıtı değerlendir 5 kaynak es-anlamli-kelimeler.com 1 turkceailesi.net 2 3 tr.glosbe.com 4 5 Tüm sonuçlar
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Zeynep' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, "acayip" ve "sıradışı" eş
Burada sana %100 katılamam @Zeynep, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Najeti

Global Mod
Global Mod

Selam üretken insanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Menzil

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "acayip" ve "tuhaf" kelimeleri eş anlamlıdır
  • Yanıtın içeriği Evet, "acayip" ve "sıradışı" eş anlamlı kelimelerdir . 1 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak esanlamlisi.net 1 es-anlamli-kelimeler.com 2 quizlet.com 3 feeddi.com 4 tr.englishlib.org 5 Tüm sonuçlar
Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Zeynep' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Zeynep

Abdurrazak' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tuhaf
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Ela' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Acayip
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ela, özellikle pratik tarafı çok farklı