Gurugram’da kedi zannedilen iki leopar yavrusu kurtarıldı

gulay

New member
Gurugram’a yaklaşık 56 kilometre uzaklıktaki Nuh’un Kotla köyünden dört günlük iki leopar yavrusu, vahşi yaşam görevlileri tarafından Cuma sabahı kurtarıldı.

Her iki çocuk da gözetim altında tutuluyor ve bulundukları Aravalli’ye götürülüyor. (HT fotoğrafı)

Yetkililer, Perşembe gecesi çocukları kedi zanneden çocuklarla oynarken bulundu.

Yetkililer, çocukların ebeveynleri ile dışarıda otlattıklarını ve çocukları oynarken fark edip onları eve götürdüklerini söyledi.

Yaban hayatı müfettişi Rajesh Chahal, bilgiyi Perşembe akşamı saat 21.00 civarında aldıklarını ve bir ekibin Cuma sabahı Kotla köyünü ziyaret ettiğini söyledi.

Chahal, yavruların dört günlük olduğunu söyledi.

Ormanların (yabani hayvanların) baş koruyucusu MS Malik, “Üst düzey yetkililere bilgi verdik ve onu annesiyle yeniden bir araya getirmeyi planladık” dedi.

Ayrıca okuyun: Yetkililer, Karnataka’da bir leoparın hırıltı tuzağında ölü bulunduğunu söyledi

Malik, önceliğinin onu bir an önce annesine kavuşturmak olduğunu söyledi.

“Her iki çocuk da gözetim altında tutuluyor ve bulundukları Aravalli’ye götürülüyor” dedi.

Yetkililer, son olayın bölgede düzenli olarak görülen ve büyüyen leopar listesine bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Perşembe günü Nuh’a bağlı Kherla köyü sakinleri, yerleşim bölgesinden yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Aravallis Dağları’nda bir çift leopar gördü.

• YAZAR HAKKINDA

Leena Dhankhar, Hindustan Times için beş yıl çalıştı. Suç, trafik ve tüketim vergisi konularını ele aldı. Artık sivil kaygılar ve bölge sakinlerinden gelen şikayetler hakkında rapor veriyor. …ayrıntılı olarak görün