Manesar köyünde ortaya çıkarılan 3 asırlık Hindu heykeli; Uzmanlar kontrol edecek

gulay

New member
Konuyu bilen polis yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, köylülerin yeni bir evin temel taşını döşemek için toprağı kazarken Pazar günü Manesar'ın Baghanki köyünde Vişnu ve tanrıça Lakshmi'nin üç asırlık bronz heykellerinin ortaya çıkarıldığını söyledi.


Manesar'ın bir köyünde bulunan üç heykel Haryana hükümetine teslim edildi. (HT fotoğrafı)

Heykellerden biri Vişnu'ya, diğeri Lakshmi'ye ait. Arkeoloji departmanı yetkililerine göre üçüncü heykel, her iki tanrının bir arada oturduğunu gösteriyor. Heykeller hükümete teslim edildi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Yaptığımız ön araştırmalara göre bronz heykellerin 400 yıldan daha eski olduğu düşünülüyor. Ancak uygun bir çalışma sonrasında yaşları belirlenecek ve belirlenecektir. Heykeller müzemizde sergilenmektedir. “Bulundukları alanı inceledik ve köye yaklaşık 400 yıl önce getirildiklerini görüyoruz” dedi Dr. Banani Bhattacharyya, Müdür Yardımcısı, Arkeoloji ve Müzeler Dairesi, Haryana Hükümeti.

Hazine bul

Prabhu Dyal yakın zamanda Baghanki köyünde bir mülk satın aldı. Geçen hafta Dyal, yeni evinin temellerini atmak için JCB makinesini kullanarak kazı çalışmalarına başladı. Kazı çalışmaları sırasında üç heykel buldu. Polise göre Dyal ayrıca bir küp altın ve bir yığın madeni para da buldu, ancak bunlar bulunamadı.

Ayrıca okuyun | Arkeologlar Madhya Pradesh'te 'Hindistan'ın en eski tapınağını' kazıyor

Polis, köylülerin heykelleri keşfettikten sonra alana bir tapınak inşa etmek istediklerini ancak arazi sahibiyle aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle yerel sakinlerden JCB makinesinin sürücüsünün Bilaspur polis karakoluna heykeller hakkında bilgi verdiğini söyledi. “Manesar karakolundan bir ekip olay yerine gönderildi ve üç heykeli kurtardı. Panchkula'daki arkeolojik departmanın dikkatini çok eski görünen heykellere çektik ve bu heykellerin kapsamlı bir şekilde incelenmesini talep ettik. Pazartesi günü bir arkeolog ekibi bölgeyi ziyaret etti ve heykelleri onlara teslim ettik” dedi polis komiser yardımcısı (Manesar).

“Manesar polis karakolundan polis memuru, bölgede çalışan tüm işçileri ve arazi sahibini sorguladı ancak daha fazla kurtarmayla ilgili başka bir şey bulamadı” diye ekledi.

Dyal şunları söyledi: “Bulunanları polise bildirmem gerektiğinin farkında değildim. Arazi benim olduğu için heykellerin sahibinin ben olduğumu sanıyordum.” Dyal, bölgede bir altın ve madeni para hazinesinin de bulunduğu yönündeki iddialar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.