MCG 144 Yrd. Gurugram'ın temizliğini artırmak için sıhhi müfettişler

gulay

New member
[email protected]

Komiser Dahiya, yeni gözetim katmanı bu boşluğu ihlal etmeyi ve atanan araçların nihai kullanımını sağlamayı amaçlıyor. (HT Arşivi)

Gururam Şirketi (MCG) belediyesi yakında 144 Sıhhi Müfettiş Yardımcısı (ASIS), kentsel hijyeni güçlendirmek ve uzun vadeli işgücü üzerindeki boşlukları ele almak için Haryana Kaushal Rozgar Nigam Limited tarafından sözleşmeli olarak belirleyecek.

Adım, Sıhhi Operasyonlar için denetleyici personelde kritik bir eksikliğin ortaya çıktığı dahili bir incelemeyi izlemektedir. Şu anda, MCG yetkililerinin sürdürülemez olarak oranı olan 5.824 Safai Karamcharis ve Sealenen'i sadece beş yaptırımlı ASIS izlemek.

MCG Komiseri Pradeep Dahiya, “Mevcut yapı operasyonel gereksinimlerin çok gerisinde,” dedi ve etkili denetim sağlamak için sivil organın 36 istasyonu temelinde istasyon başına en az dört ASIS'in gerekli olduğunu da sözlerine ekledi. Bu, 144 ASIS'e karşılık geliyor – şimdi belirlenen sayı.

Dahiya'ya göre, tutumun cephenin ön planda izlenmesini artırması, sıhhi makinelerin kullanımını optimize etmesi ve semptomlardaki azalmayı hızlandırması bekleniyor. “Her biri belirli bölgeleri kapsayan 36 istasyonun 144 ASI'si sağlanması, işçilerin ve makinelerin izlenmesini geliştiriyor ve kaynakların maliyet etkin kullanımını sağlıyor.”

Yıllar boyunca MCG, etkili bir şekilde yürütülmeden sıhhi tesisler için yüksek maliyetlere neden olmuştur. Komiser Dahiya, yeni gözetim katmanı bu boşluğu ihlal etmeyi ve atanan araçların nihai kullanımını sağlamayı amaçlıyor.

ASIS için finansal çaba tahmin ediliyor £Her bir ASI ödenen yılda 4.04 crore £Aylık 23.400. Yetkililer, bu maliyetlerin dış krediler veya hibeler olmadan MCG tarafından tamamen karşıladığını söyledi. 2025-26 arasındaki bütçe, bu masrafları açıklamaktadır ve vatandaşların otoritesinin ileri planlamasını işaret etmektedir.

Sorun Dahiya tarafından 28 Mayıs'ta Şehir İdaresi Departmanı'nın (URB) gözden geçirilmesi üzerine gündeme getirildi ve bu da verimsiz masrafları ve makinelerin alt yapısını önemli kaygılar olarak işaretledi.

Gururgam Sanitasyon İşçisi Birliği, istihdam düzenlemelerine yanıt olarak adımı memnuniyetle karşıladı. Bir üye ve anonimlik talep eden, “Bu işe alım, sıhhi üyelerimiz için daha iyi organizasyon ve desteğe yol açacaktır. Sitedeki koşulları iyileştirme yükümlülüğü gösteriyor, bu da sonuçta herkes için daha temiz bir gururam'a yol açacak.” Dedi.