MCG, Çözüm Kampı'nın ilk gününde 71 şikayet aldı

gulay

New member
Haryana hükümeti, Gurugram Belediye Şirketi (MCG), Salı günü vatandaşların şikayetlerini ele almak ve mümkün olan yerlerde çözüm bulmak için bölgenin dört bölgesinin tamamında çözüm kampları kurdu. Yetkililer, sabah 9'dan akşam 11'e kadar düzenlenecek kampların halkla yetkililer arasındaki uçurumu daraltmayı ve şikayetlerin zamanında çözülmesini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Yetkililer, sabah 9'dan akşam 11'e kadar düzenlenecek kampların halkla yetkililer arasındaki uçurumu daraltmayı ve şikayetlerin zamanında çözülmesini sağlamayı amaçladığını söyledi. (HT fotoğrafı)

Girişimin ilk günü olan 22 Ekim'de MCG Komiseri Dr. Süreci denetleyen Narhari Singh Bangar, dört bölgeden toplam 71 şikayet aldı. Bunlardan 14'ü anında çözüme kavuşturuldu, geri kalan 57'si için ise çözülmesi daha fazla zaman alacak son tarihler belirlendi. Bangar, “Çözüm kampları şikayetlerin belirli bir zaman dilimi içerisinde ele alınmasını sağlamak için tasarlandı” diye ekledi.

MCG yetkilisi, alınan şikayetlerin çoğunun kanalizasyon ve su temini sorunları, emlak vergisi verilerinin düzeltilmesi, temizlik, yol, park ve sokak lambalarına yönelik tecavüzlerle ilgili olduğunu söyledi. “Hızlı aksiyon alınmasını sağlamak adına ilgili yerel yetkililere bu konuları açıklığa kavuşturmaları talimatını verdik. Kamplar, Gurugram genelinde sivil sorunların zamanında çözülmesini sağlarken, MCG yetkilileri ve bölge sakinleri arasında daha iyi koordinasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi.

Sektör 14 sakinlerinden Vikram Singh, “Bölgemizdeki su kıtlığı konusunu gündeme getirdim ve yetkililer konunun yakında ele alınacağı konusunda bana güvence verdi. Verimli bir toplantıydı ve harekete geçileceği konusunda iyimserim.” haline gelmek.”

Bu arada Palam Vihar'dan Rina Malhotra şunları söyledi: “Samadhan Shivir bize çöp imhasıyla ilgili endişelerimizi dile getirmemiz için bir platform sağladı. MCG'den gelen yanıt olumlu oldu ve umarım sözlerini tutarlar.”

Benzer şekilde Sektör 31'de yaşayan Suresh Mehta da şunları söyledi: “Uzun süredir kolonimizdeki sokak lambalarından şikayetçiydim. Yetkililer bunu dikkate aldı ve sorunun bir hafta içinde çözüleceğinin garantisini verdi. Bu girişimin gerçek bir değişim yaratacağına inanıyorum.”

Bölge 4'ün ana kampı olarak hizmet veren Sektör 34 ofisinde konuşan Bangar, kampların yetkilileri ve vatandaşları birbirine yakınlaştırdığını ve daha iyi koordinasyonu teşvik ettiğini söyledi. “Emlak vergisi verilerinin düzeltilmesi, kanalizasyon tıkanıklıkları, çöp toplama gibi konulara anında çözüm sağlandı. Yol inşaatı ve drenaj sistemleri gibi daha karmaşık konular öngörülen süreler içerisinde çözülecektir” diye ekledi.

Çözüm Kampları dört bölgenin tamamında gerçekleştirilecek ve her bölge üst düzey MCG yetkilileri tarafından yönetilecek. Bölge 1'de kampa Bölge Gelir Memuru Manbir Singh başkanlık ederken, Ek Komiser ve Baş Şehir Plancısı Satish Parashar Bölge 2'ye başkanlık ediyor. Ortak Komiser Suman Bhankhar, Sektör 42'deki MCG ofisinde Bölge 3'ü izliyor.

Kerem

New member
Haryana hükümeti, Gurugram Belediye Şirketi (MCG), Salı günü vatandaşların şikayetlerini ele almak ve mümkün olan yerlerde çözüm bulmak için bölgenin dört
Merhaba yeni gelenler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Najeti

Global Mod
Global Mod
Haryana hükümeti, Gurugram Belediye Şirketi (MCG), Salı günü vatandaşların şikayetlerini ele almak ve mümkün olan yerlerde çözüm bulmak için bölgenin dört
Selam herkese iyi sohbetler

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @gulay

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Kerem' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Kerem, fakat ben aynı fikirde değilim

Abdurrazak

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar topluluğu

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Najeti' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @gulay Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Najeti, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Murat

New member
Merhaba uzmanlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @gulay

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Abdurrazak' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Abdurrazak, o zaman daha ikna edici olurdu

Serkan

New member
Selam aramıza yeni katılanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Murat' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @gulay Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Biraz daha veri ekleyebilirsin @Abdurrazak, o zaman daha ikna edici olurdu
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Murat, onu vurgulaman yerinde

Ayaz

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

@gulay okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Murat' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @gulay Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Biraz daha veri ekleyebilirsin @Abdurrazak, o zaman daha ikna edici olurdu
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Murat

Ela

Global Mod
Global Mod
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @gulay

@gulay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Najeti' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @gulay Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Najeti, takip etmek lazım

Zeynep

New member
Merhaba oyun severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @gulay, gerçekten emeğine sağlık

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Abdurrazak' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı
Katılmak zorundayım diyemem @Abdurrazak, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Menzil

Global Mod
Global Mod
Selam paylaşımcılar

@gulay gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Zeynep' Alıntı:
Merhaba oyun severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @gulay, gerçekten emeğine sağlık Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline
Burada sana %100 katılamam @Zeynep, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ela' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @gulay @gulay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bu kısmı da
Fikir güzel ama eksik kalmış @Ela, birkaç örnek daha iyi olurdu

Ayaz' Alıntı:
Selam güzel topluluk @gulay okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım Açıkçası kendi tecrübem
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Ayaz, fazlaca iddialı geldi